Kom jij in aanmerking voor subsidies of rentevrije leningen? - Ontdek het hier
Terug naar alle artikelen

22 juni 2021 - 5 minutes

Alumni Story: "Ironhack Remote heeft mij voorbereid op de arbeidsmarkt!"

From Architecture to UX/UI Design with Ironhack Remote

Diana Blaum - Ironhack Germany

Alumni

Remote

Maak kennis met Nuno, die besloot zijn passie voor human-centered design uit te breiden en zich aansloot bij het Ironhack Remote UX/UI-designbootcamp.

Voordat we uitgebreid ingaan op jouw ervaring, kun je je eerst even voorstellen? 

Ik ben momenteel 29 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Porto, Portugal. Ik woon nu 6 jaar in Berlijn en werkte van 2015 tot 2020 als architect, meestal ontwierp ik openbare gebouwen (musea, ziekenhuizen, scholen...). Ik kan met trots zeggen dat ik in die carrière verschillende belangrijke prestaties heb behaald, bijvoorbeeld in 2018 werd mijn team verkozen tot het beste van Duitsland, op competitiononline.de. Maar ik wilde met mijn ontwerpen meer mensen bereiken. 

Van jongs af aan was ik nieuwsgierig en wilde begrijpen hoe dingen werken en zijn ontworpen. Het boeit me om te blijven leren, te creëren en mijn kennis met anderen te delen, om innovatie in het dagelijks leven te brengen. Dus in de tweede helft van 2020 heb ik besloten om mijn passie voor human-centered design uit te breiden naar digitale producten en ben ik begonnen met het leren van UX/UI-design. Maart '21 was het begin van mijn reis bij Ironhack.

Ik heb een deel van mijn vaardigheden die ik in de architectuur heb opgedaan, kunnen overbrengen naar dit nieuwe vakgebied. Tijdens dit verbazingwekkende avontuur heb ik veel verschillende vaardigheden en methodologieën kunnen leren, wat mij natuurlijk een idee gaf van de richting die ik wilde gaan nemen. Ik voel dat het nu mijn missie is om me in te leven in mensen door hun behoeften te begrijpen, om  fantastische ervaringen te ontwerpen die hun leven zullen verbeteren."

Dank je, Nuno. Waarom heb je uiteindelijk deze stap gezet en waarom heb je voor Ironhack gekozen?

Het jaar 2020 was voor velen van ons, waaronder ikzelf, een keerpunt. In mijn geval was het niet alleen vanwege de gebeurtenissen van dat jaar, maar ook omdat ik 5 jaar als architect werkte en voelde dat ik mijn leercurve wilde uitdagen om vaardigheden te verwerven in een vakgebied waarin ik geïnteresseerd en nieuwsgierig naar was. Een groot deel van de wereld ging digitaal en ik was gemotiveerd om mezelf op het goede spoor te krijgen door te werken aan producten die innovatie in het dagelijks leven konden brengen.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd om producten te bouwen en te begrijpen hoe dingen werken. Ik werkte meerdere jaren als architect, dus ik was gewend om te ontwerpen met een mensgerichte mentaliteit.

Mijn beslissing om in technologie te gaan was voor een groot dankzij de wil om voor een breder publiek te ontwerpen en gebruikerservaringsvaardigheden op te doen over empathiseren met mensen en tegelijkertijd hun behoeften te begrijpen. Ik heb vooral voor Ironhack gekozen vanwege het leerritme en de structuur van de cursus. Naast mijn onderzoek naar eerdere ervaringen van alumni begreep ik dat een fulltime bootcamp in dit tempo de meest geschikte training zou kunnen zijn om me klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. 

Hoe paste onze Ironhack Remote Campus in jouw plan?

De flexibiliteit van een bootcamp op afstand en de mogelijkheid om contact te maken met mensen van over de hele wereld waren eigenlijk de belangrijkste factoren voor deze beslissing. Ik kon de cursus starten vanuit Berlijn en beëindigen vanuit Portugal. Mijn leraar, Juno, woonde in Miami en de TA, Carolina, veranderde ook van locatie tijdens de cursus. Ik heb de kans gehad om te leren en mijn vaardigheden te delen met getalenteerde mensen uit verschillende landen en achtergronden. In de toekomst zullen we een toename van digitale nomaden zien. Deze cursus heeft bewezen dat ik daar de komende jaren een van kan zijn en me gemakkelijk kan aanpassen aan de manier van werken op afstand.

Klinkt geweldig. Ik ben benieuwd naar wat je beste moment bij Ironhack was?

De laatste week van het afstudeerproject was zonder meer het mooiste moment. Het was ook de meest intense! Ik weet niet hoeveel uur ik bij elkaar heb gewerkt in die laatste dagen, maar het was zeker de moeite waard, de prestatie die we hebben neergezet op de Hackshow en alle reacties van de mensen die onze presentatie hebben gezien. Het is lonend om te zien hoeveel vooruitgang je kunt boeken door je comfortzone te verlaten en te werken aan hoge doelen.

Gefeliciteerd met het winnen van de Hackshow! Kun je ons meer vertellen over je winnende project?

Voor het eindproject wilden ik en mijn collega Léonard werken met extended reality. We wisten dat dit extra werk op onze schouders zou zijn, omdat we in 3D moesten denken en ontwerpen voor een medium waar we geen eerdere ervaring mee hadden. Maar we wilden die uitdaging wel aan en namen contact op met een bedrijf, "Grandpa's Lab", dat een virtual reality-showroom ontwikkelde voor een schoenenmerk. Ze gaven ons de taak om de interacties voor de ervaring te ontwerpen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar ontwerpen voor VR en de problemen waarmee gebruikers worden geconfronteerd. Daarnaast hebben we 59 enquêtes verstuurd en 10 interviews gehouden met mensen die ons UX-onderzoeksproces vorm hebben gegeven, om de pijnpunten te vinden die we met onze voorgestelde oplossing uit de weg wilden ruimen. In de laatste dagen hebben we een hifi-prototype gemaakt met behulp van een 3D-modelleringstool, zodat we de interacties konden testen en in de eindpresentatie konden presenteren. Het is interessant om te zien hoeveel werk er in slechts 2 weken kan worden gedaan.

Wat wil je hierna gaan doen met alle nieuwe vaardigheden die je hebt opgedaan?

Met de vaardigheden die ik bij Ironhack heb opgedaan en de vaardigheden die ik heb overgehouden van mijn eerdere ervaring, heb ik er vertrouwen in om op elk gebied van UX/UI-design te kunnen gaan werken. Mijn doel is om me in te schrijven voor projecten waar ik in geloof, om innovatie te brengen en tegelijkertijd de behoeften van mensen te vervullen. Daarnaast wil ik mijn vaardigheden delen met anderen die deze carrière willen nastreven.

Heel erg bedankt voor het delen van je verhaal.

Heb je aanbevelingen voor iedereen die erover denkt zijn leven te veranderen met Ironhack?

Mijn advies voor de nieuwe studenten is te onthouden dat je net zoveel leert als je erin stopt. Mijn ervaring is dat ik een gekwalificeerd team van Ironhack heb ontmoet dat alles biedt wat nodig is om belangrijke vaardigheden te verwerven en hoge verwachtingen te creëren. Het is aan jou om ze gedurende je hele carrière om te zetten in echte prestaties. Tech is een snelgroeiend vakgebied en het is belangrijk om te blijven leren en jezelf te blijven uitdagen, ook na het bootcamp.

Vergelijkbare Artikelen

Aanbevolen voor jou

Klaar om mee te doen?

Meer dan 10,000 carrièreveranderaars en ondernemers lanceerden hun carrière in de tech industrie met Ironhack's bootcamps. Start uw nieuwe carrière reis en sluit u aan bij de tech revolutie!

Ik accepteer de Privacybeleid en de Gebruiksvoorwaarden