Kom jij in aanmerking voor subsidies of rentevrije leningen? - Ontdek het hier
Terug naar alle artikelen

12 augustus 2021 - 3 minutes

Alumni-story: Van kunstgeschiedenis tot UX/UI-ontwerp

From Art History to UX/UI Design with Ironhack Remote

Diana Blaum - Ironhack Germany

Alumni

Remote

Kom en ontmoet Leonard Philippe-Perron die het UX/UI-bootcamp met Ironhack-Remote voltooide. We spraken met hem over zijn Ironhack-ervaring en zijn ongelooflijke laatste project.

Voordat we het in detail over jouw ervaring hebben, kun je je voorstellen?

Ik ben een 23-jarige Fransman die gekwalificeerd is om historicus en archeoloog te worden. Altijd enthousiast om nieuwe horizonten te verkennen. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot software, computers en technologie als geheel, maar met mijn studies had ik nooit gedacht dat ik er iets anders van kon maken dan interesse in UX/UI-design.

Bedankt Leonard. Waarom heb je er uiteindelijk voor gekozen om je bij Ironhack aan te sluiten en voor technologie te gaan?

Veel mensen denken dat je goed moet zijn in wiskunde om in de techniek te kunnen werken. Ik was een van deze hen totdat ik besefte dat er andere deuren zijn om de tech-industrie binnen te gaan. Voor mij was het een grote stap omdat al mijn opleiding gerelateerd is aan kunst, ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan Royal Holloway, University of London en ik heb twee masterdiploma's: een aan de Universiteit van Amsterdam in klassieke talen en een andere aan King's College London in klassieke kunst en archeologie.

Voorafgaand aan mijn overstap naar Ironhack heb ik een cursus digitale communicatie gevolgd, dat was mijn eerste kennismaking met de technologische wereld. Toen raadde een vriend van mij aan om Ironhack eens te bekijken en te gaan voor technologie, want als ik mijn kennis van de kunstindustrie en technologie meng, kan ik een pad uitstippelen.

Ik zou wel eens willen weten, wat hét moment was in je leven dat je aan het denken zette om deze stap te doen?

De aankondiging van een nieuwe nationale Covid-lockdown. Ik besloot dat ik iets nuttigs moest doen, ik kon het niet uitstaan dat ik thuis vastzat en tijd zat te verspillen. Dus voor mij was dat een belangrijke factor bij het besluit om bij Ironhack te gaan. Ook op het moment van de beslissing had ik geen verbintenis met een bedrijf, dus ik kon me 100% concentreren op het bootcamp.

Hoe paste een remote-bootcamp in je plan? Waarom koos je voor  leren op afstand in plaats van een bootcamp op de campus?

Voor mij was een online-cursus niet de eerste optie, ik zou hebben genoten van een face-to-face-programma. Maar vanwege de Covid-situatie was Ironhack Remote de perfecte oplossing voor mij om het meeste uit mijn tijd te halen. 2020/2021 zijn echt moeilijk geweest, dus ik kan niet klagen over dat ik de kans heb gehad om al die geweldige mensen te ontmoeten met Zoom, ik hoop dat ik ze op een dag persoonlijk zal ontmoeten. 

Ik ben benieuwd, wat was je beste moment bij Ironhack?

Het laatste project! Dat was absoluut het beste moment dat ik had terwijl ik studeerde bij Ironhack. Het was zo'n kort en intens moment, de uren vlogen voor bij en ik had het niet eens door.

Je zegt dat het laatste project je beste moment was bij Ironhack. Kun je ons er wat meer over vertellen?

Ons project was een beetje anders dan wat we eerder hadden bestudeerd, Nuno en ik bekeken Virtual Reality en hoe de gebruiker zou interageren binnen VR. Het bedrijf dat ons het project overhandigde, gaf ons totale vrijheid over wat we naar voren konden brengen, als zodanig besloten we om een naadloos, intuïtief maar interactief besturingsschema te creëren voor een virtuele ervaring waarin het voor de gebruiker mogelijk zou zijn in detail een product te zien dat hij zou kunnen/willen kopen. Ons project was alleen gericht op hoe de gebruiker de ervaring zou beheersen. Het was zo leuk en we wonnen de Hackshow. Ik denk dat als je aan iets werkt dat je echt leuk vindt, het gemakkelijker is om er voor op te komen (hoewel we echt hard hebben gewerkt!)

Wat wil je nu doen met je nieuwe vaardigheden?

Ik heb nog niets besloten, ik denk erover om wat ervaring op te doen in de VR-industrie of om mijn UX-vaardigheden naar de kunstmarkt te brengen en daar wat kansen te creëren.

 

Vergelijkbare Artikelen

Aanbevolen voor jou

Klaar om mee te doen?

Meer dan 10,000 carrièreveranderaars en ondernemers lanceerden hun carrière in de tech industrie met Ironhack's bootcamps. Start uw nieuwe carrière reis en sluit u aan bij de tech revolutie!

Ik accepteer de Privacybeleid en de Gebruiksvoorwaarden