Kom jij in aanmerking voor subsidies of rentevrije leningen? - Ontdek het hier
Terug naar alle artikelen

6 mei 2022 - 4 minutes

Van Product Manager tot Junior Front End Web Developer

Hoe Ironhack-alumni Jeroen van Bart van Product Manager naar Junior Front-End Web Developer ging

Ellen Merryweather - Senior Content Manager

Amsterdam

Alumni

Web Development

Product managers werken elke dag zeer nauw samen met developers. Product managers zijn immers de lijm die productontwikkeling bij elkaar houdt. Maar het is niet ongewoon voor PM's om te zien hoe developers software tot leven brengen met hun blote handen, en een gevoel van jaloezie te voelen. “Ik wil ook bouwen!” is sommigen van hen denken.

Jeroen van Bart, voormalig Product Manager die Junior Developer en Ironhack alumni werd, waagde de sprong en sloot zich aan bij onze Web Development bootcamp. Hij vertelt graag  over zijn ervaring en geeft advies aan andere hoe zij dezelfde reis kunnen maken.

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Jeroen van Bart. Ik woon in Amsterdam samen met mijn vrouw en hond. Naast coderen ben ik dol op schilderen. Om mijn schilderijen te tonen speelde ik vaak met het idee om mijn eigen website te maken, maar vond nooit de tijd om in de wereld van coderen te duiken. Toen de wereld werd getroffen door Covid, gaf dat mij de kans om mijn leven opnieuw in te richten. Een paar van mijn vrienden en Ironhack-alumni vertelde mij over de Ironhack bootcamp en dit is waar mijn reis in coderen begon.

Hoe was jouw ervaring bij Ironhack?

Ironhack was een achtbaan met veel ups en downs en een tempo dat soms niet beheersbaar leek. Maar na de rit was bijna alles logisch. De hoeveelheid informatie die je in 9 weken moet verwerken is krankzinnig en soms had ik het gevoel dat ik het niet zou halen, maar na de eerste paar weken vielen de puzzelstukjes op hun plaats en begon ik alles te begrijpen. Dus mijn ervaring was intens, soms stressvol, maar ik heb zoveel geleerd dat Ironhack, terugkijkend, zeker de uitdaging waard was!

Wat deed je voordat je aan de bootcamp begon?

De laatste negen jaar werkte ik op commercieel vlak voor een bedrijf in de IT-branche. Maar de technische kant heeft altijd mijn interesse gehad. Met de hele Covid situatie, had ik tijd om na te denken over hoe ik mijn leven wilde herinrichtingen. Omdat ik een paar mensen kende die de Ironhack bootcamp al hadden doorlopen en positieve ervaringen hadden, besloot ik ook aan mijn Ironhack reis te beginnen.

Waarom heb je besloten om een carrièreswitch te maken?

In het leven breng je het grootste deel van je tijd door met werken en slapen, dus zorg ervoor dat je een goed bed hebt en een baan waar je van houdt. Het is belangrijk om te weten waar je energie van krijgt en waar je de meeste voldoening uit haalt. Voor mij gebeurt dat wanneer ik kan creëren. Voor elk creatief proces is het nodig om de wereld en de huidige realiteit te begrijpen. Daarom was het voor mij, om een beter begrip van de wereld van tegenwoordig te krijgen, onvermijdelijk om codering tegen te komen, aangezien het meeste van wat we doen, zien en voelen, plaatsvindt in de context van technologie. Ik wilde dieper in de wereld van deze technologie duiken. Dus mijn carrière verandering komt eigenlijk voort uit het feit dat ik mijn tijd wil besteden aan het creëren van iets met veel impact.

Denk je dat het zijn van Product Manager je heeft geholpen in de wereld van programmering? Zo ja, hoe?

Nee, ik denk niet dat het zijn van een productmanager me heeft geholpen om een goede programmeur te zijn. Mijn werk kwam het dichtst in de buurt van leren programmeren door formules in Excel te gebruiken. Maar ik heb wel een goed begrip van producten, diensten en markten. Dus op de lange termijn denk ik dat mijn eerdere ervaringen me zullen helpen in mijn carrière.

Na je studie heb je een baan gevonden. Wat zou je uit je huidige bedrijf en functie benadrukken?

Allereerst ben ik de mensen van YPA super dankbaar voor hun begeleiding en voor het bieden van de mogelijkheid om te leren tijdens the job. Ik heb een Ironhack alumni als mijn mentor en zij herkent veel van de worstelingen die ik doormaak. Zij is een geweldige gids geweest tijdens mijn onboarding en ik zou graag op een dag zelf een mentor worden voor een andere Ironhacker.

Bij YPA agency, mag ik aan verschillende toffe projecten werken voor verschillende opdrachtgevers. De diversiteit van het werk en de mix van verschillende projecten zijn een "diepe duik" in het leren coderen. Tijdens Ironhack was ik me niet echt bewust van de complexiteit van het begrijpen van code die door anderen is gemaakt. Tot nu toe heeft het begrijpen van code tot 60% van mijn tijd in beslag genomen en hoewel het een grote uitdaging is, is het ook spannend om een ​​puzzel op te lossen.

Terugkijkend op mijn tijd bij YPA als Junior Front-end Web Developer, kan ik niet geloven hoeveel ik in zo'n korte tijd heb geleerd. Ik kan eerlijk zeggen dat ik echt van mijn werk hou.

Welk advies zou je geven aan mensen die aan de slag willen in de tech sector en bang zijn voor verandering?

Gewoon doen! Als je aan je reis bij Ironhack begint, moet je vrede vinden met het feit dat je je eerste weken echt door het stof moet en je zelf zult afvragen waarom je hiervoor hebt gekozen. Geef niet op, zet door en geniet tot het einde van de rollercoaster! En wie weet, misschien zal het voor jou net zo life changing zijn als voor mij.

Vergelijkbare Artikelen

Aanbevolen voor jou

Klaar om mee te doen?

Meer dan 10,000 carrièreveranderaars en ondernemers lanceerden hun carrière in de tech industrie met Ironhack's bootcamps. Start uw nieuwe carrière reis en sluit u aan bij de tech revolutie!

Ik accepteer de Privacybeleid en de Gebruiksvoorwaarden