Kom jij in aanmerking voor subsidies of rentevrije leningen? - Ontdek het hier
Terug naar alle artikelen

1 juni 2020 - 7 minutes

Alumni Story: van bedrijfskunde tot webontwikkeling

Co-founder of Mindly (made in Silicon Valley), Madrid native, woman and, of course, Ironhacker, Marta Fonda tells us about her Ironhack experience as a student of the Web Development bootcamp in Madrid

Ironhack - Changing The Future of Tech Education

Mede-oprichtster van Mindly (uit Silicon Valley), inwoonster van Madrid, vrouw en natuurlijk Ironhacker, Marta Fonda, vertelt ons over haar Ironhack-ervaring als student aan het webontwikkelingsbootcamp in Madrid

Wanneer en waarom besloot je dat je je wilde aanmelden voor een bootcamp bij Ironhack?

Toen ik afstudeerde van de universiteit, waar ik techniek en bedrijfskunde studeerde, realiseerde ik me dat er nauwelijks web- of mobiele ontwikkeling aan de orde waren geweest, behalve in het laatste project. Desondanks ging ik op zoek naar banen, maar ik voelde me niet op mijn gemak bij alle typische opties zoals consulting of auditing. Ook was ik destijds totaal niet op de hoogte van het startup-ecosysteem en had ik geen enkele ondernemerscontacten, dus nam ik genoegen met de multinationale technologieën die altijd al bestonden, zoals IBM en Microsoft.

Ik heb talloze mislukte sollicitatiegesprekken gehad waarbij ik duidelijk geen werkervaring had, maar waarin ook mijn passie en motivatie voor mijn carrière werd erkend en gewaardeerd. Het was augustus toen ik een e-mail ontving van Xavi Leal (bedankt Xavi!) die me vertelde over dit nieuwe en revolutionaire onderwijsmodel genaamd Ironhack: een intensieve cursus van acht weken waarin full-stack webontwikkeling werd onderwezen.

Het is belangrijk op te merken dat ik in die tijd vaag bekend was met HTML, CSS en een klein beetje JQuery (zelfs niet met JavaScript!), en voor mijn afstudeerproject aan de universiteit gebruikte ik Symfony2, een framework dat net uitkwam en best populair was, en PHP. Gezien mijn beperkte programmeerkennis, maar me realiserend dat "als Xavi je erover vertelt, het de moeite waard moet zijn", nam ik de eerste stap om naar de website van Ironhack te gaan.

Toen ik op de site was, was ik aangenaam verrast dat ik bekende gezichten zag als Javi Jiménez en Carlos Ble. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de informatie begon te lezen over het fulltime bootcamp webontwikkeling, dus besloot ik me in te schrijven voor de volgende cursus in Madrid. Na slechts een week toelatings- en sollicitatieprocedures, begon ik aan mijn ongelooflijke reis als onderdeel van de Ironhack-familie.

Vertel ons over een moment tijdens het bootcamp waar je een probleem tegenkwam en het moest oplossen.

Gedurende je tijd bij Ironhack zul je met meerdere problemen worden geconfronteerd, maar het belangrijkste is om niet op te geven en ze op te lossen. Mijn meest memorabele probleem bij Ironhack kwam naar voren toen ik aan mijn afstudeerproject werkte. Ik besloot Bootstrap te gebruiken als mijn framework voor de front-end en Heroku om mijn app op Rails te lanceren, maar toen ik probeerde de activa te compileren, ging het niet helemaal zoals gepland. Talloze kopzorgen en twee dagen zoeken op Google later besloot ik de app op Amazon te lanceren met hulp van mijn mentor Alex Martin.

Uiteindelijk had ik een geluksmomentje, het eerste evenement waar ik naar toe ging na mijn afstuderen aan Ironhack, was de kerst-Madrid-RB waar alle alumni terugkwamen en herenigd werden. Daar ontmoette ik Raul Murciano, software-engineer bij Heroku, en ik vertelde hem over mijn laatste projectprobleem en het bleek dezelfde bug te zijn waar ze bij Heroku aan werkten. Een paar weken later stuurde Raul me de oplossing voor het probleem dat we allebei hadden. Dit voorbeeld van het delen van oplossingen en een handje helpen is van fundamenteel belang voor de waarde van mijn ervaring als Ironhack-student.

Wat was je grootste persoonlijke prestatie bij Ironhack?

Dat is een moeilijke vraag! Mijn tijd bij Ironhack was gevuld met leerervaringen en persoonlijke prestaties, maar waar ik het meest trots op ben, is mijn hernieuwde vermogen om met stress om te gaan. Er was een moment tijdens het bootcamp waar ik alles tegelijk moest leren en in me moest opnemen, en de Ironhack-oprichters die ons vergezelden tijdens sociale evenementen zoals gesprekken en netwerkbijeenkomsten, gave me een idee hoe ik dat moest doen.

Ben je het ermee eens dat Ironhack niet alleen hard werken is, maar ook leuk is? Kun je ons vertellen over een keer waarin je dit hebt meegemaakt?

Natuurlijk! Er waren veel leuke momenten tijdens mijn twee maanden bij Ironhack, van de middagen met Sergio Arbeo tot de vele yogasessies met de klas. Als ik echter een zeer bijzondere ervaring zou moeten noemen, zou ik de weekenden kiezen die ik met mijn klasgenoten doorbracht. Dankzij de diversiteit binnen onze groep wiskundigen en experts op het gebied van strategiespellen, en veel hacking, hebben we een robot ontwikkeld die Ruby gebruikt om te strijden tegen een andere bootcamp-robot in Canada. Natuurlijk was onze robot zo geavanceerd, dat het Canadese bootcamp niet tegen ons durfde te strijden.

Vergelijkbare Artikelen

Aanbevolen voor jou

Klaar om mee te doen?

Meer dan 10,000 carrièreveranderaars en ondernemers lanceerden hun carrière in de tech industrie met Ironhack's bootcamps. Start uw nieuwe carrière reis en sluit u aan bij de tech revolutie!

Ik accepteer de Privacybeleid en de Gebruiksvoorwaarden